Grace Kelly -životopis

14. března 2008 v 14:58
Grace Kellyová byl americká herečka. Hrála např. ve filmech Alfreda Hitchcocka (Okno do dvora; Vražda na objednávku) nebo ve filmu V pravé poledne. V roce 1956 se vdala za monackého knížete Rainiera III. Jejich syn Albert II., narozený roku 1958, se stal monackým knížetem po smrti svého otce 6. dubna 2005. Kellyová zemřela v roce 1982 po automobilové havárii.
Filmografie:
2000Screenwriter John Michael Hayes on 'Rear Window' ...
2000'Rear Window' Ethics: Remembering and Restoring a Hitchcock Classic ...
1995Casting Couch, The ...
1992Making of 'High Noon', The ...Amy Fowler Kane
1984Terror in the Aisles ...(segment "To Catch a Thief")
1982Rearranged ...
1956Swan, The ...Princess Alexandra
1955Bridges at Toko-Ri, The ...Nancy Brubaker
1955Chyťte zloděje (To Catch a Thief) ...Frances Stevens
1954Okno do dvora (Rear Window) ...Lisa Carol Fremont
1954Country Girl, The ...Georgie Elgin
1954Dial M for Murder ...Margot Mary Wendice
1954Green Fire ...Catherine Knowland
1953Mogambo ...Linda Nordley
1952High Noon ...Amy Fowler Kane
1951
Fourteen Hours ...Mrs. Louise Ann Fuller

Grace Kelly
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama